Danmarks Løver - frihedsbevægelsen mod diskrimination og assimilation

FRIHED OG
MANGFOLDIGHED

ModstandsRADIOEN Danmarks Løver
Blog
Tag del i modstandskampen
Seneste nyt
Det vil Danmarks Løver (FAQ)
Frihedsbevægelsens Grundlovstale
Danmarks Løver på Facebook
Download grafik
Open Letter on Danish Racism
Hvem og hvad er Danmarks Løver?
Kontakt
Støt Danmarks Løver
Danmarks Løver

DANMARKS LØVER / WWW.LOEVER.DK
DESIGN: FORLAGET DANA
HUMANISME.DK OG DANARIGE.DK

Hvem og hvad er Danmarks Løver?

2009: Det var en kronik i Politiken, som blev netværkets startskud i august 2009 ved Malene Fenger-Grøndahl (Textur), Rune Engelbreth Larsen (Humanisme.dk, Danarige.dk, Engelbreth) og Flemming Chr. Nielsen (Mardi.dk). Som forfattere krediteredes imidlertid Holger Danske, Aladdin, Lykke Per, Den lille Havfrue og andre figurer fra den danske kulturskat.

2010: Næste skud på stammen var 15 radiomagasiner, der i 2010 blev sendt på Den Anden Radio med titlen Modstandsradioen Danmarks Løver, hvis redaktør var tidligere P1-medarbejder Birgitte Rahbek. I redaktionen sad Birgitte Rahbek, Flemming Chr. Nielsen, Rune Engelbreth Larsen og Nicolai Zwinge. Alle programmets indslag kan findes og høres enkeltvis her: Modstandsradioen Danmarks Løver.

2011: Netværket blev reaktualiseret med offentliggørelsen af en grundlovstale ved Rune Englbreth Larsens og Flemming Chr. Nielsens mellemkomst i Politiken Grundlovsdag 2011 - atter var Holger Danske, Aladdin & Co. tilsyneladende på spil og slog til lyd for en frihedsbevægelse mod assimilation.

Men Danmarks Løver er enhver, der på tværs af partier, tro og holdninger i øvrigt finder det afgørende at tage aktivt del i frihedskampen mod den ensrettende diskriminations- og assimilationspolitik, der har grebet en række politikere og bevægelser i Danmark, og som især udmønter sig i marginalisering og dæmonisering af etniske og religiøse minoritetsgrupper, men tillige kommer til udtryk i generel foragt for kulturel mangfoldighed, individuel integritet og frihed til forskellighed.

Netværket Danmarks Løver er en inspirator og mobilisator i opgøret med den ensrettende og autoritære indflydelse, som bl.a. Dansk Folkeparti, Tidehverv, Trykkefrihedsselskabet og andre nationalistiske kræfter har haft på politikere i de øvrige partier og derigennem på hele det danske samfund. Der er ingen bestyrelse og intet kontingent, blot et nødvendigt og gensidigt inspirerende interessefællesskab, der gerne må inspirere til flere frihedsgrupper og -bevægelser, både på internettets mange blogs og Facebooksider såvel som i det danske landskab i øvrigt.

Vi ses på Facebook: DANMARKS LØVER

Danmarks Løver / kontakt