Danmarks Løver - frihedsbevægelsen mod diskrimination og assimilation

FRIHED OG
MANGFOLDIGHED

Dansk kulturarv
ModstandsRADIOEN Danmarks Løver
Blog
Tag del i modstandskampen
Seneste nyt
Det vil Danmarks Løver (FAQ)
Frihedsbevægelsens Grundlovstale
Danmarks Løver på Facebook
Download grafik
Open Letter on Danish Racism
Hvem og hvad er Danmarks Løver?
Kontakt
Støt Danmarks Løver
Danmarks Løver

DANMARKS LØVER / WWW.LOEVER.DK
DESIGN: FORLAGET DANA
HUMANISME.DK OG DANARIGE.DK

En bølge af modstand og protest

Imens medlemsantallet fortsat stiger støt på Facebook-gruppen Danmarks Løver - modstandsbevægelsen mod DF's besættelse, debatteres også kronikken fortsat talrige steder online og i Politikens debatspalter.

Et af de mere kuriøse kritikpunkter kommer fra Lone Nørgaard, som i et læserbrev er fortørnet over kronikkens »tone«:

Følgende udsagn optræder i Kroniken ' Modstandsbevægelsen mod Pia K. s besættelse' (23.8). »Vi er trætte af at se vort land smurt ind i Kjærsgaards opkast, der daglig siver ned over spalterne i landets aviser og får luksuslancering i TV-avisen og TV 2/Nyhederne«. De charmerende ord er forfattet af Malene Fenger-Grøndahl, Rune Engelbreth Larsen og Flemming Chr. Nielsen, som da vist ellers har haft travlt med tonen-i-debatten, ikke sandt? Ak ja. Spørgsmålet til de tre penneførere må af indlysende grunde være: Hvorfor ser du splinten i din broders øje, men lægger ikke mærke til bjælken i dit eget?

Lone Nørgaard
Politiken, 25.8.2009

Det er altid underholdende at betragte, hvor forargede Dansk Folkeparti og deres antimuslimske støtter er, når de selv bliver genstand for skarp og offensiv kritik, mens de gladeligt baserer hele deres magt og indflydelse på en årelang tilsvining og dæmonisering af minoriteter og kritikere.

Men det pågældende citat, som Lone Nørgaard trækker ud af kronikken, har selvfølgelig en helt særlig kontekst, som Klaus Rothstein også gør hende opmærksom på i et læserbrev et par dage senere:

Lone Nørgaard citerer fra Rune Engelbreth Larsens, Flemming Chr. Nielsens og Malene Fenger-Grøndahls Kronik om Dansk Folkeparti: »Vi er trætte af at se vores land smurt ind i Kjærsgaards opkast ...«. Derefter stiller Lone Nørgaard et bibelsk spørgsmål til kronikørerne, som - påpeger hun - har haft travlt med at tale om tonen i debatten: »Hvorfor ser du splinten i din broders øje, men lægger ikke mærke til bjælken i dit eget?«. Spørgsmålet til Lone Nørgaard : Hvorfor har du ikke bemærket, at kronikørerne netop har citeret Pia Kjærsgaard for at have sagt, at hun er ved at »kaste op af Klaus Rifbjerg«. Opkastet er altså ikke kronikørernes opfindelse, men Pia Kjærsgaards selvbeskrivelse.

Klaus Rothstein
Politiken, 25.8.2009

Kronikken er slået ned i kølvandet på Naser Khaders burka-forbudsfiasko og den brutale rydning af Brorsons Kirke, og bølger af protest og modstand har rejst sig mod Dansk Folkeparti og partiets indflydelse på de øvrige partier.

»Humanister kalder til modstand«, som det hedder i en nyhedsartikel på Modkraft.dk om den spirende aktivisme.

Sådanne bølger har det imidlertid ofte med at lægge sig igen, mens de 'tændte' aktivister sygner hen i snakkeklubber og interne debatfora i stedet for at kaste sig ud på den offentlige slagmark med kritiske læserbreve, blog-kommentarer, artikler, events osv.

Når en hårdkogt nationalistisk og propagandistisk bevægelse har røvet vort land og siddet tungt på magten i et lille tiår, handler det imidlertid ikke om at begrave sig i lange strategiske analyser eller producere en skov af tidsrøvende småreplikker og duplikker i interne skænderier, men derimod om at skabe gensidig inspiration, mobilisering og engagement, der kan genere udadvendt og øget protest og kritik med eftertryk - her og nu.

Når eller hvis Dansk Folkeparti & Co.'s værste indflydelse bliver klart aftagende, er sagen en anden. Men der har allerede været årevis til at finde sine strategiske ben at stå på. For den, der har erkendt, at Dansk Folkeparti ikke blot er et parti i viften af partier, men derimod en særskilt og eklatant trussel mod talrige menneskers liv og skæbne, et retssikkerheds- og rettighedsundergravende snigløb på medmenneskelighed og mangfoldighed, er der ikke meget at betænke sig på længere.

Forhåbentlig bliver Danmarks Løver - modstandsbevægelsen mod DF's besættelse derfor også en mobilisator og inspirator i det lange opgør, der spreder sig i disse dag.

Der er hårdt brug for det - og den første uge efter kronikken har i overvældende grad vist et imponerende potentiale. Der er slået et hul i muren - lad os udvide det.

Rune Engelbreth Larsen, august 2009