Danmarks Løver - frihedsbevægelsen mod diskrimination og assimilation

FRIHED OG
MANGFOLDIGHED

Dansk kulturarv
ModstandsRADIOEN Danmarks Løver
Blog
Tag del i modstandskampen
Seneste nyt
Det vil Danmarks Løver (FAQ)
Frihedsbevægelsens Grundlovstale
Danmarks Løver på Facebook
Download grafik
Open Letter on Danish Racism
Hvem og hvad er Danmarks Løver?
Kontakt
Støt Danmarks Løver
Danmarks Løver

DANMARKS LØVER / WWW.LOEVER.DK
DESIGN: FORLAGET DANA
HUMANISME.DK OG DANARIGE.DK

Modstandsradioen Danmarks Løver

Over 30.000 medlemmer af Facebook-gruppen Danmarks Løver og en meget omdiskuteret kronik er blevet springbræt for nyt samfundskritisk radio-magasin ...

Søndag den 17. januar har internettets kultur- og samfundsradio Den Anden Radio (www.den2radio.dk) premiere på et nyt radiomagasin med titlen Modstandsradioen Danmarks Løver, som fremover vil udfordre det hjemlige samfundsklima med særlig vægt på indvandrerdebatten.

Programmet redigeres af de to tidligere P1-medarbejdere på DR, Birgitte Rahbek og Anette Bruun Johansen, og bliver forum for alsidig journalistik med interviews, reportager, analyser, kommentarer og ikke mindst debat om de kulturelle og politiske konsekvenser af mødet mellem forskellige etniske grupper. Magasinet vil blive produceret hver 2. uge, men kan altid høres online via Den Anden Radio.

Inspirationen til det nye magasin er en kronik i Politiken i august 2009, skrevet af journalisten Malene Fenger Grøndahl, forfatteren og idéhistorikeren Rune Engelbreth Larsen og forfatteren Flemming Chr. Nielsen. Emnet var tiltagende diskriminering af mindretal og en omsiggribende intolerance både herhjemme og i Europa.

Kronikken udløste på kort tid over 1.000 online-kommentarer, og en efterfølgende Facebook-gruppe har i dag 31.400 "venner", som det nye magasin i vidt omfang ser som potentielle lyttere og støtter.

Den første udsendelse i rækken bringer et interview med Rune Engelbreth Larsen, der fortæller, hvorfor kronikken skulle skrives netop nu. Der kan endvidere høres klip fra Søren Markussens dokumentarfilm "Bag Havet", som handler om Raeka Salim Maoueds skæbne i Libanon og Danmark, Filmen illustrerer, hvordan indvandrere ændrer sig gennem generationer, og hvordan vi i Danmark har en række ressourcestærke personer med "anden etnisk baggrund", som vi kan drage nytte af. Flemming Chr. Nielsen har et indslag om genstridige tilhyllede kvinder fra Ribe, og programmet afsluttes med Rune Rune Engelbreth Larsens essay om vendekåberi i det danske samfund.

www.den2radio.dk er en kvalitetsradio med vægt på kultur- og samfundsforhold, som med magasinet RadioNorden også - via nettet - har tråde til det øvrige Norden. Radioen blev oprettet maj 2008 af en række professionelle mediefolk og har på under to år nået et lyttertal på omkring 70.000 fordelt på nettet, internetradio, ipod og podcast. Dertil kommer, at programfladen bringes på 23 regionale og lokale radioer.

I forbindelse med modstandsradioen er der allerede oprettet en separat fanside på Facebook: Modstandsradioen Danmarks Løver. Hjælp med at sprede kendskabet til radioprogrammet via Facebook, på blogs og hjemmesider (brug gerne modstandsradioens grafik) - og har du mulighed for det, kan du også støtte Danmarks Løver økonomisk m.h.p. at sikre denne og kommende aktiviteter!

Loever.dk / januar 2010