Danmarks Løver - frihedsbevægelsen mod diskrimination og assimilation

FRIHED OG
MANGFOLDIGHED

Dansk kulturarv
ModstandsRADIOEN Danmarks Løver
Blog
Tag del i modstandskampen
Seneste nyt
Det vil Danmarks Løver (FAQ)
Frihedsbevægelsens Grundlovstale
Danmarks Løver på Facebook
Download grafik
Open Letter on Danish Racism
Hvem og hvad er Danmarks Løver?
Kontakt
Støt Danmarks Løver
Danmarks Løver

DANMARKS LØVER / WWW.LOEVER.DK
DESIGN: FORLAGET DANA
HUMANISME.DK OG DANARIGE.DK

<<< Nyeste indlæg

Online: Modstandsradioen Danmarks Løver #09

Det niende radiomagasin fra Modstandsradioen Danmarks Løver er nu online:

1) Kommentar til 'skandalen' om to SF'ere på De danske Løvers facebookgruppe.

2) Rune Engelbreth Larsen præsenterer jødetesten - denne gang om Pia Kjærsgaard.

3) Birgitte Rahbek kommenterer Ayaan Hirsi Alis missionsforslag.

4) Ove Weiss interviewer den bosniske filosof Safet Bektovic i anledning af 15 året for massakren i Screbrenica.

5) Nyhedsnedslag om islandske og andre vulkaner og dyrs hævngerrighed, redigeret af Modstandsradioens nyhedschef, Knud Andersen.

Lyt online nu: Modstandsradioen Danmarks Løver

Hjælp os med at sikre radiomagasinets fortsættelse: Støt Danmarks Løver.

Loever.dk / maj 2010 / permalink


Åbent brev til Villy Søvndal om Danmarks Løver

Villy Søvndal finder det frygteligt, at Pia Kjærsgaard er blevet karikeret som nazist på billeder i et billedarkiv på Facebook-gruppen Danmarks Løver. Uden at sætte sig ind i baggrunden eller sammenhængen er Villy Søvndal lige så forarget som Pia Kjærsgaard, hvorfor Flemming Chr. Nielsen har sendt dette brev til medlemmerne af SF's folketingsgruppe:

Kære Villy Søvndal

Da jeg er blandt medstifterne af Danmarks Løver, har jeg selvfølgelig fulgt pseudo-debatten om en Facebook-gruppe og kan slet ikke genkende noget i den historie, du og andre så ukritisk er hoppet på.

Danmarks Løver er en webside der hedder www.loever.dk + en kronik i Politiken.

Derudover findes der på Facebook et debatforum for folk, som føler et tilhørsforhold til kronikken. Af dem er der pt. ca. 32.000. Og altså 1 eller 2 tåber, der forsøger at miskreditere det hele og - måske på grund af noget politisk spin og/eller nogle kaloriefattige journalister - får held til det.

Men det vedkommer da ikke de 31.998 andre, som af og til skriver i det pågældende debatforum.

Eller hvis du vil have en enkel og entydig sammenligning: vil du også mene, at alle landets togrejsende (eller dem, der gerne vil slå et slag for offentlige transportmidler) pludselig skal stå til regnskab, fordi en tumpe har skrevet ordet PIK på et DSB-toilet? Nej, det vil du nok ikke!

De bedste hilsner
Flemming Chr. Nielsen

Hvad har Søvndal svaret? Ingenting. Det har heller ikke en eneste af SF's øvrige folketingsmedlemmer, som modtog mailen den 26. april.

Læs også Flemming Chr. Nielsens indlæg: Facebook-grupper og journalistisk idioti

Loever.dk / april 2010 / permalink


Online: Modstandsradioen Danmarks Løver #08

Det ottende radiomagasin fra Modstandsradioen Danmarks Løver er nu online:

1) Jazz og tolerance: Det er som skarp politisk satiriker, at Klaus Albrechtsen er internationalt anerkendt, men hans passion for jazzen har også gjort ham til en af Skandinaviens førende jazz-illustratorer i aviser og bøger, på plakater og i TV. Samtale mellem Henrik Iversen og Klaus Albrechtsen.

2) I Modstandsradioens interviewrække med nye danskere er det denne gang Wali, der er flygtet fra Afghanistan, som fortæller sin historie. Han fortæller blandt andet om ventetiden i flygtningelejren i Sandholm. En tid, der med Walis diplomatiske ord ikke var nem. »Dagene gik, uden man gjorde noget som helst. Det var det værste, jeg kan komme i tanke om. Jeg ville så gerne have et arbejde, jeg kunne så godt tænke mig at komme ud i samfundet og se, hvordan samfundet fungerer,« forklarer Wali om tiden i Sandholmlejren. Interview af Nicolai Zwinge.

3) Jødetesten - er der sammenhænge mellem moderne såkaldt islamofobi og klassisk antisemitisme? Rune Engelbreth Larsen ser på udtalelser af Martin Henriksen.

4) Modstandsradioens nyhedsnedslag samlet og redigeret af Knud Andersen.

Lyt online nu: Modstandsradioen Danmarks Løver.

Hjælp os med at sikre radiomagasinets fortsættelse: Støt Danmarks Løver.

Loever.dk / april 2010 / permalink


Overdreven hån og spot af hyklerisk DF

Det er netop kommet frem, at Dansk Folkeparti, der raser over karikaturer, som sidestiller DF med nazister, sellv har sidestillet Ole Sohn med nazisten Frits Clausen - ligesom partiet i øvrigt i adskillige tilfælde har stemplet muslimer som "nazister". Læs Rune Engelbreth Larsens blog-indlæg om sagen på Politiken.dk: Overdreven hån, spot og latterliggørelse af hyklerisk DF

Loever.dk / april 2010


Danmarks Løver tager afstand fra nazi-hån af DF

Danmarks Løver er et løst netværk uden anden fælles platform end hjemmesiden Loever.dk og en kronik, som initiativtagerne offentliggjorde i Politiken i august 2009 (http://www.loever.dk/manifest.php).

Facebook-gruppen, der opstod efter kronikkens offentliggørelse, har over 32.000 støtter, og initiativtagerne til Loever.dk er ikke ansvarlige for eller kan tages til indtægt for, at en lille håndfuld støtter på Facebook-gruppen i nogle få tegninger har fremstillet Dansk Folkeparti på så hånlig, spottende, latterliggørende, usaglig og fejlagtig vis, at partiet ligestilles med nazisterne. Sådanne grovkornede karikaturer tager vi klart afstand fra.

Tegningerne er fjernet fra Facebook-gruppen. Den officielle hjemmeside for "Danmarks Løver" er:

http://www.loever.dk

Initiativtagere til Danmarks Løver
Flemming Chr. Nielsen og Rune Engelbreth Larsen

Loever.dk / april 2010 / permalink


Online: Modstandsradioen Danmarks Løver #07

Det syvende radiomagasin fra Modstandsradioen Danmarks Løver er nu online:

1. "Det handler ikke om integration, men om sociale udfordringer" - et interview med socialpædagog og palæstinensisk flygtning Mahmoud Daoud, der kom til Danmark som 12-årig sammen med sin familie. Mahmoud er netop blevet valgt ind i Integrationsrådet i Odense, og han har en klar holdning til integration. Daoud er den anden i en række af helt almindelig 'nye' danskere, der ikke bliver hørt hver dag i medierne, men som vi på modstandsradioen har talt med. Af Nicolai Zwinge.

2. Arven fra Jelling. Ahnenerbe var som bekendt en tysk forskningsinstitution og tænketank, der under nazismen skulle udforske forfædrenes arv. Den døde sammen med den tyske nazisme, og den genopstår næppe i overskuelig fremtid på europæisk jord. Vi er blevet klogere og er blevet klar over, at der ikke findes kulturer og racer, som i særlig grad udmærker sig. Af Flemming Christian Nielsen.

3. Jødetesten - er der sammenhænge mellem moderne såkaldt islamofobi og klassisk antisemitisme? Af Rune Engelbreth Larsen.

4. Modstandsradioens nyhedsnedslag samlet og redigeret af Knud Andersen.

Lyt online nu: Modstandsradioen Danmarks Løver.

Hjælp os med at sikre radiomagasinets fortsættelse: Støt Danmarks Løver.

Loever.dk / april 2010 / permalink


Online: Modstandsradioen Danmarks Løver #06

Det sjette radiomagasin fra Modstandsradioen Danmarks Løver er nu online:

Står det britiske, multikulturelle samfund foran sammenbrud, som det hævdes i visse danske kredse? Nej, det er et falsum, vurderer Ove Weiss fra London: Dansk Folkepartis beslægtede, det britiske nationalistparti, har ringe politisk indflydelse, de to store borgerlige partier nægter i vidt omfang at bære véd til fremmedbålet, stærke kredse i Labour holder regeringen i snor i udlændingespørgsmålet, og det konservativt prægede Overhuset er følsomt – til det hudløse – i ethvert forsøg på overtrædelse af menneskerettighederne.

Men det bortforklarer ikke, at Storbritannien dagligt er under pres fra fanatiske religiøse grupper, som er under konstant overvågning af britiske og internationale efterretningstjenester, siger Ove Weiss.

"Nok er nok!" Sådan lyder devisen bag et initiativ, der har en klar mission: Alle asylbørn skal med deres familier ud af asylcentrene nu. Initiativet er blevet til foreningen og hjemmesiden www.asylbørneneudnu.dk. En af personerne bag er professor i jura, Eva Smith. Hun mener blandt andet, at asylbørnene ingen retssikkerhed har, og at de frem for alt bliver syge af at bo i danske asylcentre, hvilket flere undersøgelser har påvist.

Eva Smith fortæller om baggrunden for for initiativet til Nicolai Zwinge.

Modstandsradioen var til stede ved et arrangement for et anstændigt Danmark på Brandbjerg Højskole, hvor forfatteren Benny Andersen læste sine digte og fortalte om sin vrede over dansk flygtningepolitik til Flemming Chr. Nielsen.

Desuden bringer radiomagasinet en række nyhedsnedslag, samlet og redigeret af vores egen nyhedschef Knud Andersen. Programmet er redigeret af Anette Bruun Johansen.

Lyt online nu: Modstandsradioen Danmarks Løver.

Hjælp os med at sikre radiomagasinets fortsættelse: Støt Danmarks Løver.

Loever.dk / marts 2010 / permalink


Dansk Forbudsparti

Dansk Folkepartis Ungdom har forbudt pressen at overvære deres landsmøde. På spørgsmålet om, hvorfor journalister ikke kan få adgang, svarer DFU's formand, Allan Steen Hansen: »De kan nemt fremstille os lidt uheldigt.« (Politiken.dk, 15.3.2010).

Uheldigt? Hvordan kan han dog tro dét? Hvad har de unge nationalister vel at frygte fra pressefrihed og ytringsfrihed? Eller mener Allan Steen Hansen måske, at det var lidt uheldigt, da pressen i 2006 berettede om DFU's sommermøde, hvor de unge nationalister kappedes om at fremstille foragtende karikaturer af Muhammed? Dengang, hvor det kom frem, at ét af de dygtigste bidrag til hånekonkurrencen var en tegning af profeten som øldrikkende, urinerende kamel?

Gad vide, hvad det er, der nu skal foregå på DFU's landsmøde, og som »nemt« risikerer at blive fremstillet »lidt uheldigt«, hvis pressen får adgang? Vi får det nok aldrig at vide.

Dermed ligger de unge nationalister sig pænt i slipstrømmen af Faderpartiets frygt for ytringsfriheden i almindelighed.

Eksempelvis harcelerede Pia Kjærsgaard over pressens dækning af DFU's hånekonkurrence: »Jeg synes, man bør rette en meget hård kritik af de nyhedsmedier, der har viderebragt det.« (Politiken, 9.10.2006). De skulle altså have lukket øjnene. Trukket stikket ud. Udøvet selvcensur.

Det er hverken første eller sidste gang, at dette magtfulde parti har krævet alt fra forbud og censur til fyringer og retsforfølgelse i kampen mod kritikere eller kritiske ytringer:

Selv om Dansk Folkeparti f.eks. kalder racismeparagraffen for et »totalitært« anslag mod ytringsfriheden ud fra den forsimpling, at totalitære samfund straffer borgere for deres uønskede »holdninger«, mens retssamfund kun straffer for uønskede »handlinger«, har dette dog ikke holdt partiet tilbage fra selv at ville straffe kritikere for at give udtryk for deres holdninger.

I 1999 trak Kjærsgaard Karen Sunds i retten og krævede 10.000 kr. i erstatning, fordi hun havde udtrykt den holdning, at Kjærsgaards synspunkter var »racistiske«. I 2000 trak Kjærsgaard og Camre forfatteren Jan Sonnergaard i retten og krævede denne gang det tidobbelte i erstatning, fordi han havde udtrykt den holdning, at de to politikere var »landsforrædere«.

Både Sunds og Sonnergaard blev frikendt – men var kravene om holdnings-straf ikke totalitære ifølge partiets egen logik?

Vel, lad os springe frem i tiden og se, om partiet har skiftet kurs:

I 2007 krævede Morten Messerschmidt DR-journalister fyret, hvis der produceres »rød journalistik« (Nyhedsavisen, 2.1.2007).

I 2009 krævede Dansk Folkeparti Fathi El-Abed fyret som konsulent i Udenrigsministeriet, fordi man ikke ville acceptere, at han samtidig havde poster som formand for Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening og var EU-kandidat for SF (Berlingske, 27.4.2009) – til trods for at der ikke var eksempler på, at han havde sammenblandet 'kasketterne'.

I 2009 krævede Dansk Folkeparti Justitsministeriets undersøgelse af, om tidligere operative chef for PET, Hans Jørgen Bonnichsen, var »med- eller modspiller«, fordi han havde kritiseret, at to mistænkte tunesere ikke var blevet stillet for en domstol (Ugebrev, 17.11.2008).

I 2009 krævede Søren Krarup, at soldaternes fagforeninger ikke måtte udtale sig om krigen i Afghanistan (JP, 3.12.2009).

I 2010 krævede Dansk Folkeparti lederen af Holbergskolen fyret, hvis et forældremøde uden fædre blev gennemført (Berlingske, 4.2.2010).

I 2010 fastslog Dansk Folkeparti, at præster, der tror på, at også ikke-kristne kan finde vej til Gud, bør fyres (Kristeligt Dagblad, 6.3.2010).

Og så videre … For der er mange flere eksempler. Læs f.eks. Lars Pilegårds blog-indlæg »Hedeselskabet, Danske Folkeparti og ytringsfriheden« på netavisen 180 Grader eller tjek Facebook-gruppen: Nej tak til Dansk Folkepartis undertrykkelse af ytringsfriheden

Der er mange måder, man kan lukke munden på kritiske røster. Dansk Folkeparti har f.eks. krævet Det Danske Center for Menneskerettigheder lukket, og krævet støtten fjernet fra bl.a. Dokumentations- og Rådgivningscentret om racediskrimination, Dansk PEN og Nævnet for Etnisk Ligestilling.

Og så er der forbudene: Dansk Folkeparti og/eller Dansk Folkepartis Ungdom har bl.a. agiteret for forbud mod en samfundskritisk lærebog til lærerstuderende og krav om forhåndsgodkendelse af skolebøgers indhold, forbud mod at tale arabisk eller andre fremmedsprog i skolen, forbud mod minareter, forbud mod burkaer, forbud mod islamiske gravpladser, forbud mod at bære tørklæder i den offentlige sektor, forbud mod muslimske friskoler, forbud mod islamisk halalslagtning og jødisk schæchtning samt forbud mod import af kød, som er slagtet efter muslimernes eller jødernes tradition …

Friheden er med andre ord gavnligst, når den er et våben til at dæmonisere foretrukne syndebukke og fremme partiets diskriminationspolitik – men ét våben er dog vigtigere i samme sags ædle tjeneste: Forbudet.

[Ovenstående er trykt i Politiken]

Loever.dk / marts 2010 / permalink


Online: Modstandsradioen Danmarks Løver #05

Det femte radiomagasin fra Modstandsradioen Danmarks Løver er nu online:

Sagen mod den krigsforbryderanklagede Radovan Karadzic kom for alvor i gang i forrige uge ved domstolen i Haag. Ove Weiss tegner et portræt af den tidligere såkaldte præsident og konkluderer bl. a i sin kommentar, at det er retorikken - især vendt mod muslimerne - der skaber overensstemmelsen mellem de nationalistiske højreradikale partier i Europa - fra Søren Espersen i Danmark over le Pen's Frankrig til Karadzic' tilhængere på Balkan.

Desuden kan man møde møde et mønstereksempel på en velintegreret indvandrer, nemlig Nasiha Avdic, der kom til Danmark i 1993 - som flygtning fra Bosnien. Hun arbejder i dag som salgsleder i Bilka i Næstved. Nasiha kom til Danmark uden nogen form for uddannelse, og hun talte naturligt nok ikke dansk. Nu taler hun flydende dansk, og begge hendes børn er i gang med en uddannelse.

Radiomagasinet bringer endvidere en række nyhedsnedslag, samlet og redigeret af vores egen nyhedschef Knud Andersen. Programmet er redigeret af Anette Bruun Johansen.

Udsendelsen afsluttes med de seneste nyhedsnedslag af Knud Andersen.

Lyt online nu: Modstandsradioen Danmarks Løver

Hjælp os med at sikre radiomagasinets fortsættelse: Støt Danmarks Løver

Loever.dk / marts 2010 / permalink


The Resistance Movement against
Right-Wing Radicalism

Danmarks Løver begyndte med en kronik i dagbladet Politiken - nu er den oversat til engelsk ...

Featured by: Ogier the Dane, Aladdin, The Little Mermaid, Lucky Per, The Little Match-Girl, Hamlet, Ditte - Child of Man, The Scyldingas, Pelle the Conqueror, Dana, and the Lions of Denmark.

We have been asleep for a long time, and we have been silent for a long time. But we have seen and heard it all. We are a mixed gathering with a diversity of different thoughts and ideas, but there are observations we cannot be quiet about any more, and which we all have chosen to react against:

Our country is in distress! We have seen how Danish citizens who have come here from all over the world, have been humiliated by the Danish People's Party as " cuckoos in the nest", "swines" and "parasites". And we have seen their religion being stamped as "the plague", "omnivorous hatred", and "evil". We have seen Pia Kjærsgaard [The leader of Danish People's Party] force the penance and prostration of the Danish Radio Broadcast because a person interviewed "misquoted" her for saying that "the foreigners breed like rats" - when in fact she only said " the foreigners breed like rabbits." But we never understood how it could be more or less foul to reduce fellow human beings to one or the other kind of rodent.

We have seen locked up asylum seekers break down and commit suicide, and now we have seen the police forcing refugees out of a church asylum in the middle of the night, because the DPP demands Iraqi men, women and children forcibly deported to a country where they will be in imminent danger.

We are severely shocked by seeing what is going on in the state of Denmark, and our response to the contempt for life and lack of compassion shown by the DPP is a spontaneous: "No- not again- not in our country!" We wonder how and why this un-Danish contempt has achieved such recognition? Did our brave fellow countrymen and -women not learn anything from history? What became of expressing oneself by "meekness in mouth as a human shall", such as already old Beowolf told the powerful?

We stand gaping, while our country is being kidnapped by a party that reminds us of Hans Christian Andersen's "There grows malice!" and which is best characterized by another of our friends, an old Danish poet Jens Baggesen: "This negative patriotism! The traitor wearing a Cato mask. The patriot loves his country, respects his nation, works for his people, while this grotesque caricature hates, scorns and persecutes the foreign!"

Pia Kjærsgaard and her fellow members of the party have taunted Islam as "Nazism", called immigrants "occupants" and the scarf of Muslim women "the swastika." But when anyone points out the similarities between the anti-Muslim propaganda of the Danish People's Party and the anti-Semitism in the thirties in Germany, he is met with indignation. You must not break the Big Taboo: Only the DPP is allowed to play the "Nazi-card", and they don't on any account fail to throw it into the face of immigrants.

A journalist who happened to call the party "national socialists" must immediately be fired, according to Søren Espersen [a prominent member of the DPP]. According to Pia Kjærsgaard the Ministry of Justice must investigate the former head of the National Intelligence, Hans Jørgen Bonnichsen, who has dared to criticize the policy of the party on the terrorism issue. The pattern is getting more and more distinct: the State, the media, the scientists, the lawyers, and the artists are to obey the DPP. Maintain discipline, just like the party members obey their leader.

And quite recently Pia Kjærsgaard has stated that Klaus Rifbjerg a.o. [a prominent Danish writer and intellectual] makes her sick. We are tired of seeing our country smeared with the vomit of Pia Kjærsgaard, which is daily oozing down the columns of the Danish papers, and which gets the prime time attention in TV2 News and other news media.

We are tired of seeing Pia Kjærsgaard marching through the media world as a despotic monarch who threatens the Chief Commander of the Home Guard to obedience, the ministers to subservience and the critics to silence.

We are tired of her Black School and its arbiters of taste, who throw mud at experts whose expertise she is too arrogant to respect, and who despise art that does not live down to a populist media stunt. We are tired of her conformity and cynicism that demonize a minority with the "wrong" faith or origin or sexuality.

But first of all we are tired of the many politicians, the yes-men who give her all this power instead of drawing a line in the sand and stating that enough is more than enough. And we are sick and tired of all those who bow and scrape, as soon as Pia Kjærsgaard shows her insulted face after the slightest critical outburst.

We have had enough of holders of microphones who do not dare to pose any critical questions, but just serve up the party members' contempt for fellow citizens in distress - just as innocently as the daily weather report. We have had enough of the cowardice of the commentators and the fear of contact of the media bosses, who have made a taboo subject of the simple fact that the DPP is the greatest threat against Denmark and the Danish social cohesion.

*

The leadership of the Danish People's Party is functioning like a Communist politburo in the most authoritarian and centralistic party of post-war time, and is also for that reason the most un-Danish factor of power for more than half a century that our Parliament in Christiansborg has given seats to.

The exclusive Danish-ness of this party is the enemy of all other kinds of Danish-ness: the closing down of one library after another has amputated the free access to the literary heritage of Denmark, and rarely have we seen such a careless attitude to nature and its values - maybe the most Danish value that we possess - since the DPP in 2001 occupied the corridors of power.

Even the Resistance Movement during World War II is abused and exploited in the service of propaganda and absolute power. But a resistance movement cannot possibly be part of the rulers in power, just as a resistance army always has to be a David in opposition to a Goliath.

The Goliath of the moment is the DPP, which has never been and will never be the voice of the Danes or Denmark. More than half of the population think that the collaboration with that party damages the reputation of Denmark (Gallup 2006), and only 20 percent wish to see the party in government (Catinet 2009).

A verse in the full version of our national anthem reminds us that "the Danish spirit" is one "that hates the chains of prejudice" and "abstains from scorn", as it says about our wonderful country - but is that the spirit of the DPP?

No, the DPP is the occupying power, and we are the resistance movement. Anyone who actively protests against Kjærsgaard's fake industry of Danish-ness and nationalistic correctness, is part of the resistance movement. Anyone who turns down the fear of contact and who refuses the listless minimizing of the scourge of the DPP, is part of the resistance movement.

We will fight the DPP with the sharpest words possible, not by observing "cuckoos in the nest" or "rats" among our fellow human beings, whether we like them or not. Nor do we see any "rabbits" or "jackals" in the coat of arms of Denmark - but on the contrary lions and hearts. So what may be more Danish than being lions with hearts, and what is more un-Danish than accusing others of being vermin and the plague? But we do believe that even those who create scapegoats out of ethnic minorities, are deep inside more independent and more sociable than their herd mentality makes them - also in the DPP. In private no one is approximately as anxious and biased or as threatening and contemptuous, as when the robot-like discipline takes over in a top-down party, or when you are only guided by the ass that is marching right in front of you.

We wish that the warning from our good friend, B.S. Ingemann [a Danish poet and writer], were also understood today (where the Zeitgeist has unfortunately returned, the persecution only being aimed at another group): "It has annoyed me that the people of Copenhagen have aped the German mob regarding the persecution of Jews".

We confirm the remembrance of Aladdin: "the power of the North" also benefits from "the fire of the East" , just as the flower "needs the sun" in order to "breed the generation, warm it" , as an old friend, Oehlenschläger [a Danish poet and writer], wrote in the prologue of one of the treasures in our national heritage.

Denmark needs once again more humane sunshine, which melts away all the chilling and un-Danish contempt for foreigners. Or as our good friend, Georg Brandes [a Danish critic and scholar], warned us "A specifically Danish and pent-up culture is an old virgin who cannot bear children , unfertile because unfertilised. Thus let us never shut out the seeds!"

Denmark is (and has always been) a garden where thoughts and human beings from abroad have given their share of nourishment. Denmark is Dana's garden, not the hermetically closed garden where the DPP wants to keep us.

We love Dana's garden, but we hate the chains of prejudice, and we are resistant to a demonizing disdain of minorities. Therefore we may often haul those in power over the coals. That is what makes a resistance movement to a resistance movement. It is part of our Danish heritage, and that's what makes us the Danes we are. Aiming at those in power instead of aiming at the powerless. Lions roaring towards the top and not towards the bottom.

*

We have no respect for plain thugs or brutal gangs who must strengthen their fragile manhood and assumed self-respect by the size of their weapons or the brutality of their behaviour, and we do not care a damn whether they have one colour or the other. But the most harmful gangster types in Denmark are in fact not the hardboiled criminals or the tough thugs that exist in all societies. As our good friend Hans Christian Andersen reminds us: "May it be the greatest criminal, he is still a human being as I; also he was innocent once. Who knows how many hard struggles he has fought, before he took the first step into his miserable life. Little by little he went deeper."

No, the worst gangster types are really the politicians who may, unscrupulously and with the power apparatus of State behind them, crush human destinies - or consciously standardize and divide the Danish society. We cannot watch passively while Denmark is coming close to the contempt for minorities that dominates in many totalitarian states of the world.

We have nothing in common with rulers or terrorists that wheels and deals with the lives of human beings, whether it is done under one or the other religious or ideological banner, and no matter where in the world it takes place. But we do not live in China, Iran or North Korea; we live in the West and we have more modest ambitions than saving Iran, China and North Korea.

We live in a privileged part of the world, where a fertile climate and fertile landscapes have given us advantages that oblige to extra generosity towards the less privileged. We are on top- and therefore we ought to be the last to kick out - abroad as well as at home. We have human surplus to fight for others than ourselves instead of being self-sufficient.

We are not blind to the western world having exploited the rest of the world - or blind to the actual examples of western double standards and dominance. Nevertheless, both civil rights and human rights have far better conditions in the West than in great parts of the rest of the world, thanks to a cultural heritage that is based on the necessity of equal rights, the striving towards an outspoken open-mindedness, and a wide range of criticism of those in power.

That is the western heritage we want to keep, remember and protect, and therefore we will never close Denmark to the world outside. That is the heritage that we want to rebuild and develop - and that is the heritage that the DPP is undermining.

*

But are we not at all concerned about what is nowadays called "integration"- or rather "failed integration"? Yes. Nevertheless we are much more worried about the power policy of fear and the radicalization which it stimulates. That does not mean that we underestimate the challenges caused by different cultural backgrounds and social views, or that we deny the existence of some parallel societies which are now out of pedagogical reach, e.g. "Faderhuset" [a Christian evangelical group] and Hizb-ut-Tahrir and the DPP.

But this shouldn't make us give up trying with an outstretched hand. Admittedly, 42 percent of the voters of the DPP find slapping as well as spanking acceptable when raising children, while 41 percent accept moonlighting, and 23 percent want death penalty reintroduced. Those are ominous numbers, far beyond the country average and far beyond the percentage of the Muslims in our country. (Capacent 2009)

Important parts of the DPP are in other words foreign to central values which far more Danes find quite evident. But even if it may still take a long time before the parallel society of this party gets integrated, the idea of locking up this group of voters in traumatizing camps, submitting them to pathetic tests of Danish-ness or deporting them by force, is both inhuman and counterproductive. Denmark is open and diverse enough to hold people of quite different views, even the most maladjusted groups within the DPP.

However, we don't and won't accept that the historical heritage and spirit of our country or the Danish citizens of the present are quoted in support of narrow-mindedness and standardization, every time the DPP presents itself as the mouth piece of "the Danes" or "the Danish-ness". An overwhelming majority have never at all voted for them.

Therefore this manifesto for all of you who have - just like us - had enough of the dominance of the DPP. Therefore this resistance movement across origin and income, colour and belief, ideology and political party. We hope to see you take part in the cultural struggle with even greater emphasis - and you will in any case hear more from us.

Referees: Malene Fenger-Grøndahl, Rune Engelbreth Larsen & Flemming Chr. Nielsen. Translated by Karen Høi and Birgitte Olesen, March 2010 [Comments by the editors in brackets] This article was first published in Danish in Politiken, August 23 2009

Loever.dk / marts 2010 / permalink


Tidligere indlæg >>

Danmarks Løver